Buitenplaats Petersburg

Accommodation, breakfast and dinner
Buitenplaats Petersburg

Rust en Ruimte

Centraal gelegen

Onze prachtige en volledig nieuwe lodges zijn gelegen op een steenworp afstand van het Nationaal Park Hoge Veluwe, 10 min rijden van het stadscentrum van Arnhem en in de nabije omgeving van Burgers Zoo en het Openluchtmuseum. Of u nou op zoek bent naar natuur, kunst / cultuur of naar winkelen en uitgaan, Buitenplaats-Petersburg heeft voor ieder wat wils in haar nabije omgeving.

Kröller-Müller

Kröller-Müller

Nationaal Park De Hoge Veluwe is een wereldberoemd natuurpark met meer dan 5.400 hectare bos, heide, grasvlaktes en zandverstuivingen. Naast de prachtige natuur dankt het Park zijn aantrekkingskracht ook aan het nationaal en internationaal bekende Kröller-Müller, dat midden in het Park ligt. Het Kröller-Müller beheert de op één na grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh en verrast iedere bezoeker met zijn unieke beeldentuin.

Het Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum

Honderd historische plekken te ontdekken in het 44 hectare grote museumpark. De activiteiten in het museum en de ambachtslieden brengen de historische gebouwen tot leven. De Canon van Nederland neemt je door 50 ramen mee langs de belangrijkste gebeurtenissen, mensen en objecten die hebben bijgedragen aan het Nederland waar we nu wonen.

Burgers Zoo

Burgers Zoo

Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in onze woestijn! Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers' Zoo! Burgers' Zoo onderscheidt zich van andere dierenparken door haar eco-displays, waar grootschalige natuurlijke habitats zijn nagebootst waar de bezoeker samen met natuur en dieren deel van uitmaakt.

Museum Vliegbasis Deelen

Museum Vliegbasis Deelen

Het museum herbergt een rijke collectie uit de geschiedenis van Vliegbasis Deelen. In de verschillende kamers wordt aandacht besteed aan de luchtoorlog in de jaren 1940-1945. Alle tentoongestelde items, zoals foto's, documentatie en uniformen, zijn authentiek. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de historie rondom Schaarsbergen.

Deelerwoud

Deelerwoud

Het Deelerwoud bestaat uit bossen en heidevelden in een glooiend landschap. Je kunt hier edelherten, damherten, Schotse Hooglanders en wilde zwijnen tegenkomen. Het is hier veel rustiger dan bij zijn twee buren, Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom.

Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom heeft meer dan 5.000 hectare en maakt deel uit van de Veluwe, een groot, aaneengesloten natuurgebied. Hier vind je bijna ongerepte natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Het reliëf is kenmerkend voor Veluwezoom: nergens anders op de Veluwe vind je zoveel heuvels en zo'n mooi uitzicht. Op de Posbank kun je bij mooi weer bijvoorbeeld tot in Duitsland kijken.

Airborne Museum

Airborne Museum

Het Airborne Museum is een museum in Oosterbeek over de Slag om Arnhem in september 1944 en is begin 2020 volledig gerenoveerd. Het museum is gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Britse troepen tijdens de slag en heeft een uitgebreide collectie wapens, kleding, apparatuur, interviews, foto's en video's. Naast de tentoongestelde collectie bevat het museum ook de bekroonde Airborne Experience. In deze ondergrondse ruimte treden bezoekers zelf in de voetsporen van een soldaat.

Museum Arnhem

Museum Arnhem

Het museum voor (inter)nationale moderne en hedendaagse kunst en vormgeving van de stad Arnhem. De collectie bevat realistische kunst uit de 20e eeuw, hedendaagse sieraden en design, met speciale aandacht voor niet-westerse kunst en werk van vrouwelijke kunstenaars. De totale collectie bevat meer dan 25.000 objecten. Bekende namen als Klaas Gubbels, Pyke Koch, Jan Mankes en Fiona Tan zijn goed vertegenwoordigd. En jonge artiesten als Esiri Erheriene-Essi en Zanele Muholi.

Landgoed Mariëndaal

Landgoed Mariëndaal

Bij dit landgoed hoort de Groene Bedstee, een tunnelvormige beukenhaag van ruim 300 meter lang. De haag is in 1865 aangelegd. De dames van het landgoed konden in de schaduw van het bladerdak een wandelingetje maken, zodat de zon hun huid niet zou verkleuren. Een blanke huid was in die tijd een teken van welvaart.

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een stoer, middeleeuws kasteel. Het laat zien hoe vroeger op een landgoed werd geleefd. De rijke geschiedenis van Kasteel Doorwerth omvat meer dan zeven eeuwen. Het kende rijke, maar ook minder gelukkige tijden. Nu pronkt het weer in zijn volle 17de-eeuwse glorie, compleet met poortgebouw, koetshuis en stallen. De moestuin wordt zo beheerd dat het lijkt alsof de keuken van de landheer nog steeds van groenten en bloemen voorzien moet worden. Die keuken zelf is ook de moeite van het bezoeken waard. De ridderzaal en de overige zalen in de oost- en noordvleugel zijn zoveel mogelijk in middeleeuwse vorm hersteld.

Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael

Tussen de hooggelegen Veluwe en het laaggelegen IJsseldal liggen kasteel Rosendael en het bekende park Rosendael met de Bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen. Kasteel & park Rosendael, nabij Arnhem is opengesteld voor bezichtiging. Bezoek het kasteel op eigen gelegenheid, met een rondleiding of tijdens één van de vele activiteiten.

Kasteel Middachten

Kasteel Middachten

Landgoed Middachten is een van de grootste particuliere landgoederen van Nederland en is al meer dan 800 jaar familiebezit. De huidige eigenaar, Graaf zu Ortenburg, is de 25ste generatie. Middachten is een compleet landgoed met bossen, landbouwgronden, boerderijen en een volledig ingericht kasteel te midden van prachtige tuinen. Bovendien is het nog steeds volop in bedrijf. U bent van harte welkom om de tuinen te bewonderen, het kasteel te bezichtigen of door de bossen te dwalen.

Beoordelingen

Wat zeggen onze gasten

 • Voortreffelijk!

  Het was echt fantastisch!! Wat een prachtige Lodges zo mooi in de bossen. Direct aan de Veluwe en op een steenworp afstand van Arnhem. Heel vriendelijk ontvangst en aan alles is gedacht. Het ontbijt was zeer goed verzorgd. Wij komen zeker nog eens terug : )

  Christel
 • Fijne plek dichtbij Arnhem

  Fijne plek om te overnachten die wij zeer gastvrij hebben ervaren. De locatie bevindt zich in een rustig en bosrijk gebied net buiten Arnhem, zelfs op de fiets is het goed te doen plusminus 30 min naar het centrum. De lodges zijn minimalistisch maar stijlvol, het groen buiten trekt de meeste aandacht en dat is fijn en rustgevend. Ik zou deze plek aan iedereen aanraden die op zoek is naar de rust of iemand die toch de mogelijkheid wil hebben om snel in Arnhem te zijn.

  Matthijs de Vries
 • Absolute aanrader!

  Ontzettend leuke nieuwe accommodatie, de huisjes staan er sinds voorjaar 2022. Erg leuk concept en zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. Prachtige locatie in het bos, het is er stil en je hoort bij regen heel sfeervol de druppels op het dak vallen. Geslapen als een roosje. Ontbijt aan huis was smaakvol. Absolute aanrader!

  Saskia Zwiers
 • Fantastisch!

  De aankomst, de hartelijkheid, de prachtige omgeving, de ontzettend mooie en comfortabele lodge met uitzicht op het bos. De mensen die deze plek met zoveel liefde en smaak hebben neergezet en mijn zoveel plezier runnen. Wij voelden ons enorm thuis en komen graag weer terug!

  Sharon
 • Top locatie om te ontspannen

  Pluspunten: Ideale plaats om tot rust te komen. Heel vriendelijke en spontane ontvangst. Ontbijt heel uitgebreid en lekker. De kamer bevat alles wat je nodig hebt. Auto's moeten vooraan geparkeerd worden en mogen niet in het bos naar de kamers rijden. Hierdoor is het de hele dag rustig. Er is wel vervoer voorzien om je bagage van de wagen naar de kamer te brengen. Minpunten · Kleine tip is het voorzien van een asbakje.

  Kenneth